12 февруари 2016 г.

Как да си калите волята?

Как да си калите волята?

Сега ще ви предложа няколко начина, които възнамерявам да опитам в близкото бъдеще.

Да речем, че искате да свалите няколко килца, или холестеролът ви е висок или каквото и да е.


1. Яжте малко. Когато огладнеете, особено вечер, не яжте.

Сега ще ви опиша моите усложнения. "Е, една филия не е толкова много", "Какво като изям два кроасана". Да, ама не. В гимназията не ядях изобщо наобяд - бях 60 килограма (сега съм 86). Какво да правите ако ви стърже корема и не можете да заспите. Можете да ядете храни, които не са калорични. Аз лично на ваше място бих изял портокал или два-три моркова. Можете да хапнете кисело мляко. Но най-важното е да помните, че вие правите това ЗА СЕБЕ СИ, ЗА ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ ПО-ДОБРЕ И ПО-ЗДРАВИ И ВЪВ ФОРМА.


2. Упражнявайте се. Минимум през ден.

Започвал съм десетки пъти да тренирам. С гирички, бягане на стадиона, фитнес ВСЕКИ ДЕН, грам промяна не видях.
Но когато се записах на карате, всичко се промени. Имах цел, тренирах като луд, свалих 5 килограма и станах машина. Но, за нещастие смених града и се отказах. Но ако сте като мен и ви трябва спортна мотивация, запишете се на нещо:

1. Йога
2. Джудо
3. Карате
4. Спорт (баскетбол, волейбол, футбол)
5. Сигурно има и такива, които съм пропуснал.

И все пак главното е в храненето, което описах по-горе. Но, това, което ТРЯБВА да направите е следното:
- разходка в парка всеки ден - или колкото се може по-често; ако не ви се бяга, просто ходете
- раздвижване - може в парка, може и у вас. А този линк е за тези, които - като мен - стоят пред компютъра.


3. Започнете да учите чужд език.

Хубаво е да ви се иска да го научите, а не да разгърнете картата с езиците и да си изберете някой. Аз лично знам английски, но си избрах руски като втори. Как да учим чужд език, ще напиша в следващи постове, мисля, че имах написано някъде из фб групите си, все едно. Най-ефикасно, но платено, е: ЛОГОС, ФАРОС, ТИТ, ЕВРОПА.... много са. В зависимост от нивото, което искате да получите, можете да се запишете на група, на индивидуално на час... вие ще си проучите нещата.
Причината да включвам това като номер 3 е, че ученето на чужд език е изключително тестващо волята. Особено ако е труден езика, а те всички езици имат по нещо трудно. Ще ви се иска да се откажете 100 пъти, затова ви препоръчвам да платите. Дали ли сте веднъж пари, ще ви се свидят и ще продължите.


4. Отлагайте удоволствията.


Това е много добра техника с гарантирани резултати. Да речем, ако свърша днес това, ще хапна шоколад. Или пък, на края на този проект, ще отида на почивка във Велинград. Мога да продължавам, но мисля, че схванахте главното. И когато свършите работата, освен удовлетворението, ще получите и физическа награда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар