14 февруари 2016 г.

За най-добрия ми приятел

Беше три часът през нощта.

Били ли сте на село след полунощ? Еми с една дума - мъртвило. Но, днес беше различно. Облаците, които покриваха луната, бяха бременни с очакване на нещо необикновено.

Хасан беше циганин. Той още си е, макар да не е същия след тази история. А циганин, както обичам да казвам - не е народност, това е професия. Та въпросния Хасан си беше набелязал една къща в района, с ниска ограда и без куче. Къщата изглеждаше поддържана, но като че ли никой не живеше там. 

Хасан държеше щангата и чат-пат потриваше ръце заедно с нея. Човекът, на когото беше къщата, явно беше паралия - три главни постройки, сайвант, гараж.

Хасан се приближи до вратата и опита дръжката. Заключена. За щастие, той имаше телчета и след няма и десет минути, вратата се отключи. Той запристъпва бавно покрай сградата, но изведнъж видя много красиво фонтанче с образа на Афродита. Прибижи го. И тогава...

От трите скрити високоговорителя запищяха сирени, които събудиха цялото село и бяха на път да спукат тъпанчетата на Хасан. Женски глас крещеше през 10 секунди: ACHTUNG! ACHTUNG! След половин минута, тоест шест АХТУНГ-а, от четири страни светнаха 1000 ватови външни лампи, които светеха право в очите на циганина.

Хасан изпусна щангата и беше готов да побегне, когато от горната постройка се появи... един извънземен. Или поне така изглеждаше на циганина, поради светлината и странното му облекло.

Всъщност това беше собственикът на къщата, който беше се облякъл в огнеупорен костюм и на гърба си имаше бутилка пропан-бутан, свързана с тръба, водеща я до дясната му ръка. 
- Ти наруши границите на моето владение! - гласът му минаваше през модулатор, разположен в маската и звучеше едновременно като извънземен и Батман. - Сега ще УМРЕШ!

След тези думи Батман пусна горелката и на фона на немското "Внимание!", гони циганина до края на селото, където той се хвърли в едно езеро, целият опърлен, а нашият герой прецени да не си губи времето, защото достатъчно го е стреснал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар