27 февруари 2016 г.

Жестовете при жените и мъжете

ТАЗИ СТАТИЯ НЕ Е МОЯ

Човек не може да контролира мимиките и жестовете, а именно те издават неговите мисли и чувства. В своята книга Езикът на тялото австралийският писател Алън Пийз разкрива как да разберем за какво мисли един човек, когато мълчи.

Жестовете на ръцете могат да бъдат точен пътеводител към намеренията на даден човек, дори и да се опитва да ги скрие, дори и да се опитва да ви измами.
Потриването на двете длани например показва положителни очаквания. Често те изразяват нетърпението на един човек, който очаква да му се случи нещо приятно.
Потриването на двете длани най-често е забелязвано в игралните зали. В заведенията обаче също може да се види как сервитьор потрива ръце, след като е оставил сметката на дадена маса. По този начин той несловесно показва, че очаква добър бакшиш.

Потриването на палеца в другите пръсти е универсален жест, който показва очакване на пари. Често той се използва от хора, които имат намерение да ви искат заем.
Сключването на пръстите на ръцете е знак за безизходица и отчаяние. Използват го хора, които изпитват негативни емоции или преживяват голяма житейска драма.
Когато един човек хваща ръцете си зад гърба, той иска да покаже своя авторитет в обществото. Този жест редовно използват членовете на британската кралска фамилия, полицаи и учители.
Човек, който придържа ръцете си зад гърба, показва самоувереност и превъзходство. Ако обаче едната ръка стиска другата за китката, вместо за лакътя, това е знак за слабост. Много често хора в подчинена позиция правят този жест пред своя шеф в опит да запазят самоконтрола си.
Плътно долепените длани са знак за високо самочувствие и увереност.
Скръстените ръце пред гърдите са ясен знак за враждебност и отбранителна позиция. Хората, които правят този жест, искат да се предпазят от неблагоприятна за тях ситуация.
Като позиция на самоотбрана се приема и хващането на двете ръце пред тялото за китките.
Ако обаче един човек е скръстил ръце, но палците му не са свити, а опънати, той иска да покаже самоувереност. Този жест често се използва от уверени и амбициозни хора, които се срещат с по-висшестоящ от тях.
Когато едната ръка е пусната, а другата държи срещуположния лакът, жестът показва неувереност, ниско самочувствие и желание да не бъдат забелязани. От друга страна прекалено силното ръкомахане показва импулсивните личности, които бързо избухват.
Ръцете на кръста под формата на буквата Ф поставят хора, които са отворени към новото и са готови да ви изслушат. Ръцете в джобове показват нежелание за действие и желание за мързел.

Понякога само с един жест могат да бъдат казани хиляди думи, само с един поглед можем да получим отговора на зададен въпрос. Ние всички подсъзнателно изразяваме чувствата и мислите си с движенията на тялото си и жестовете, които правим. И така какво означават различните жестове при мъжете?
1. Когато мъж държи постоянно ръцете на хълбоците си, то това може да ни говори за две неща, за готовност или за агресия.
2. Ако мъжът поставя ръцете си кръстосани на гърдите, то това означава отбранителност.
3. Когато той ходи с ръце в джобовете и е с леко изгърбени рамене, то мъжът ни показва униние.
4. Поставяйки ръка на бузата си мъжът показва, че е мисли за нещо или прави оценка на случилото се.
5. Ако мъж докосва или леко потрива носа си, то той ни показва отхвърляне или съмнение.
6. Когато трие очите си, то значи, че е изнервен и се съмнява в нещо.
7. Постави ли ръцете си зад гърба си, знайте, че той ви показва гняв, разочарование или страх.
8. Ако мъж заключи глезените си, то той има някакво предчувствие.
9. Когато подпира спокойно глава на ръката си и очите са му сведени, то мъжът изразява скука.
10. Мъж, ако трие ръцете си то той е в очакване на нещо.
11. Седейки със сложени ръце зад главата и кръстосани крака, мъжът изразява доверие и превъзходство.
12. Ако мъжът срещу вас стои с отворени длани, то той е искрен и открит с вас, показва невинност.
13. Когато потупва или гали косата си, мъжът показва липса на самочувствие и несигурност.
14. Ако бързо накланя глава – интерес.
15. Когато гали брадичката си, мъжът се опитва да вземе решение.
16. Гризе си ноктите – несигурност, нервност.
17. Ако мъж си дърпа ухото – нерешителност.
18. Когато мъжът докосва дрехите си или прави нещо непривично, то това означава, че се опитва да привлече вниманието ви.
19. Когато мъжът остане продължително време с глава наклонена на една страна, то той ви показва скука.

Няма коментари:

Публикуване на коментар